Ukupna cena:

Natalija Cajić - Fenjeri i note [bajka za odrasle] (knjiga + CD)

 • Natalija Cajić - Fenjeri i note [bajka za odrasle] (knjiga + CD)
 • Natalija Cajić - Fenjeri i note [bajka za odrasle] (knjiga + CD)
 • 8.99 EUR
  9.89 USD
  899.00 RSD

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju.
  Troškovi isporuke za Vašu narudžbinu biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: Natalija Cajić - Fenjeri i note [bajka za odrasle] (knjiga + CD)

  O fenjerima i notama
  Bilo je samo pitanje vremena kad će Natalija Cajić popustiti pritisku svojih prijatelja i poznanika, te prestati potiskivati pisca u sebi. Ono što je dijelila putem društvenih mreža, naoko ležerno, promišljajući o nekim dalekim svijetovima, o ljepoti dana, o zamišljenoj zemlji, prepričavajući svoje doživljaje i događaje, toliko je oduševljavalo njene prijatelje na Facebook-u da mogu slobodno reći u ime njih svih: napokon držimo u rukama prvu Natinu ukoričenu priču! I to ne običnu priču već bajku za odrasle. Onaj tko poznaje Nataliju reći će da se upravo tako nešto očekivalo od nje, jer njena prva knjiga suptilno nas uvodi u njen svijet – svijet mašte, dobrote i obavezno glazbe. Jer glazba je ono što Nataliju svakodnevno okružuje, sa čim živi svaki dan i čemu je posvećena.

  „Djeca vide čaroliju jer ju traže”, rekao je pisac Kristofer Mur (Christopher Moore). Knjiga „Fenjeri i note” upravo nas podsjeća na to da nikad ne izgubimo dječji pogled na svijet, da su kreiranjem mašte i naše mogućnosti bezgranične, a da je svijet puno bolje mjesto. Ne čudi stoga što je autorica smjestila radnju priče na Božić, najradosniji dan u godini, koji simbolizira sreću, veselje, zajedništvo obitelji i darivanje. Život je naš najveći dar, a nakon čitanja ove bajke možemo se zapitati koliko smo prerasli dijete u sebi, koliko smo se udaljili od naših osjećaja i koji je smisao našeg postojanja. Priču prate sjajni crteži Jasmine Cajić, stoga ova priča daje još potpuniji uvid u slike koje je autorica opisala. Talija, žena koja je nakratko izgubila svoj svijet mašte i pokušava ga ponovo pronaći, Žena Srebrne Kose, kao mudrac, fenjer kao svijetlo nade, i note kao glazba, bez koje je teško zamisliti svijet. Upravo zato uz ovu knjigu ide i poseban CD. Na njemu se nalazi nekoliko svjetski poznatih božićnih pjesama i nekoliko autorskih skladbi u izvedbi vrhunske violončelistice Jele Čelo (Jela Cello). Knjiga „Fenjeri i note” bajka je samo zato što se prepliću čudnovato i čudesno, nadrealno i prirodno, ali je zapravo podsjetnik da naš svijet može biti bolji i ljepši ako tražimo ljepotu u njemu.

  Klaudija Čular

  Izdanje uključuje i CD sa numerama u izvođenju violončelistkinje Jele Cello:
  01.Zvončići, zvončići (Jingle Bells, Jingle Bells)
  02.Vožnja sankama (Sleigh Ride)
  03.Ukrasi jelku (Deck The Halls)
  04.Uvertira iz opere Seviljski Berberin
  05.Deda Mraz (Santa, Santa)
  06.Tiha noć (Silent Night)
  07.Neka pada sneg (Let It Snow)
  08.Perlica u prašini
  09.Balada za heroja
  10.Pobeda
  11.Povratak - Zajedno srećni

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption