Ukupna cena:

Vasa Kazimirović - Crna ruka (knjiga)

 • Vasa Kazimirović - Crna ruka (knjiga)
 • Vasa Kazimirović - Crna ruka (knjiga)
 • 23.80 EUR
  26.18 USD
  2,380.00 RSD

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju.
  Troškovi isporuke za Vašu narudžbinu biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: Vasa Kazimirović - Crna ruka (knjiga)

  Knjiga o najkontroverznijoj pojavi novije srpske istorije, dubokim i zapetljanim tragovima Crne ruke. Majski prevrat, ubistvo kralja Aleksandra Obrenovića, atentant u Sarajevu, atentat na regenta Aleksandra, Solunski proces.
  Težište u knjizi stavljeno je na kazivanje o tajnom oficirskom udruženju „Ujedinjenje ili smrt”, nazvanom Crna ruka. Posebna pažnja, pri tom, posvećena je nastojanjima prvaka ovog udruženja da postanu odlučujući faktor u zemlji da, pored drugog, zbace s prestola kralja Petra Karađorđevića i njegovu dinastiju.
  Osnovu knjige čini arhivska građa iz stranih i domaćih arhiva. Iz domaćih arhiva korišćena je i ona građa, koja je, iz raznih razloga, pa i političkih, svrstana u suspektnu, kao i građa preko koje su istoriografija i publicistika, takođe iz raznih razloga, uglavnom prešle kao da ona i ne postoji. To, pored ostalog, važi za neobjavljene dnevnike i zabeleške ličnosti koje su bile u prilici da saznaju za mnoge tajne, koje za svog života nisu smele ili nisu mogle da obelodane. - Vasa Kazimirović

  Format: 15x24 cm
  Broj strana: 811
  Pismo: ćirilica
  Povez: tvrd
  ISBN: 978-86-515-1162-5

  Izdavač / Saizdavač: RTS, IK Prometej

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption