Ukupna cena:

Branislav Nušić - Sumnjivo lice (CD audio knjiga)

  • Branislav Nušić - Sumnjivo lice (CD audio knjiga)
5.99 EUR
6.59 USD
599.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju.
Troškovi isporuke za Vašu narudžbinu biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: Branislav Nušić - Sumnjivo lice (CD audio knjiga)

Audio knjiga na CD-u, u MP3 formatu!

tekst čita: Momčilo Murić
trajanje: 2 sata i 2 minuta
----------------------
Branislav Nušić (1864-1938) je bio srpski književnik, komediograf, novinar i diplomata, začetnik retorike u Srbiji. Pisao je romane, drame, priče i eseje, koristeći, pored svog imena, i pseudonim Ben Akiba. Rođen u Beogradu, odrastao u Smederevu. Diplomirao je na pravnom fakultetu 1885. godine, a iste godine se borio u Srpsko-bugarskom ratu. Nakon rata je objavio kontroverznu pesmu "Dva raba" u Dnevnom listu, zbog koje je osuđen na dve godine robije. Pesma je ismevala srpsku kraljevinu, a posebno kralja Milana.

Od 1889. godine počinje njegova državna služba i diplomatska karijera (jug Srbije i Makedonija). Prvi svetski rat provodi van zemlje. Nakon rata, vraća se u zemlju gde nastavlja svoju bogatu spisateljsku i službeničku karijeru. Izabran je za redovnog člana Srpske kraljevske akademije 1933. Branislav Nušić je bio plodan pisac, najpoznatiji srpski komediograf, poznat po svom upečatljivom, originalnom humoru.

U ovoj poznatoj komediji Branislava Nušića, radnja se odvija u neimenovanoj srpskoj varošici u vreme vladavine dinastije Obrenović. Korumpirana i nesposobna vlast traži sumnjivo lice, a nađe budućeg zeta jednog od likova. Komedija pokazuje kako su nepismenost i korupcija presudni u donošenju optužbi i presuda; kakav svetac - takav i tropar, kakav narod - takva i vlast.

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption