Ukupna cena:

Ivo Andrić - Prokleta avlija (CD audio knjiga)

  • Ivo Andrić - Prokleta avlija (CD audio knjiga)
5.99 EUR
6.59 USD
599.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju.
Troškovi isporuke za Vašu narudžbinu biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: Ivo Andrić - Prokleta avlija (CD audio knjiga)

Audio knjiga na CD-u, u MP3 formatu!

tekst čita: Siniša Kukić
trajanje: 3 sata i 12 minuta
----------------------
Ivo Andrić (1892-1975) je bio književnik i diplomata Kraljevine Jugoslavije. Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine za roman "Na Drini ćuprija" (1945.). Bio je član Srpske akademije nauka i umetnosti. Slovensku književnost i istoriju studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Beču, Krakovu i Gracu. Doktorsku disertaciju "Razvoj duhovnog života u Bosni pod uticajem turske vladavine" (Die Entwicklung des geistigen Lebens in Bosnien unter Einwirkung der Turkischen Herrschaft) Andrić je odbranio na Univerzitetu u Gracu 1924. godine.

Prokleta avlija pripada kasnijem periodu Andrićevog književnog stvaranja i on se njome vraća bosanskoj prošlosti i motivima ljudske tragike i izgubljenosti. Kompozicija romana Prokleta avlija je čvrsta, ali i složena. Čvrsta jer se priče, kojih je više, drže usko jedna uz drugu, a složena zbog svoje prstenaste strukture. Više naratora i više tačaka gledišta prstenastu kompoziciju drži u jednoj koherentnoj celini. Iz težnje za shvatanjem obuhvatne, "sveznajuće" priče, često se uvodi više pripovedača koji se dopunjavaju.
U anketi za izbor najboljeg srpskog romana 20. veka naši pisci su najviše glasova dali upravo Prokletoj avliji Ive Andrića.

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption