Укупна цена:

Наталија Цајић - Фењери и ноте [бајка за одрасле] (књига + ЦД)

 • Наталија Цајић - Фењери и ноте [бајка за одрасле] (књига + ЦД)
 • Наталија Цајић - Фењери и ноте [бајка за одрасле] (књига + ЦД)
 • 8,99 EUR
  9,89 USD
  899,00 RSD


  Напомена:

  • За купце из Србије важећа цена је у РСД
  • За купце из иностранства важећа цена је у  ЕУР/УСД
  Трудимо се да стање магацина буде увек ажурно. Уколико је артикал ипак распродат и не можемо да га испоручимо - обавестићемо вас у што краћем року од тренутка пријема ваше наруџбенице.
  Трошкови испоруке нису урачунати у цену производа. Они се посебно наплаћују.
  Трошкови испоруке за Вашу наруџбину биће приказани на самом крају процеса наручивања, непосредно пре него што оставите податке за испоруку.
  Product name: Наталија Цајић - Фењери и ноте [бајка за одрасле] (књига + ЦД)

  О фењерима и нотама
  Било је само питање времена кад ће Наталија Цајић попустити притиску својих пријатеља и познаника, те престати потискивати писца у себи. Оно што је дијелила путем друштвених мрежа, наоко лежерно, промишљајући о неким далеким свијетовима, о љепоти дана, о замишљеној земљи, препричавајући своје доживљаје и догађаје, толико је одушевљавало њене пријатеље на Фацебоок-у да могу слободно рећи у име њих свих: напокон држимо у рукама прву Натину укоричену причу! И то не обичну причу већ бајку за одрасле. Онај тко познаје Наталију рећи ће да се управо тако нешто очекивало од ње, јер њена прва књига суптилно нас уводи у њен свијет – свијет маште, доброте и обавезно глазбе. Јер глазба је оно што Наталију свакодневно окружује, са чим живи сваки дан и чему је посвећена.

  „Дјеца виде чаролију јер ју траже”, рекао је писац Кристофер Мур (Цхристопхер Мооре). Књига „Фењери и ноте” управо нас подсјећа на то да никад не изгубимо дјечји поглед на свијет, да су креирањем маште и наше могућности безграничне, а да је свијет пуно боље мјесто. Не чуди стога што је ауторица смјестила радњу приче на Божић, најрадоснији дан у години, који симболизира срећу, весеље, заједништво обитељи и даривање. Живот је наш највећи дар, а након читања ове бајке можемо се запитати колико смо прерасли дијете у себи, колико смо се удаљили од наших осјећаја и који је смисао нашег постојања. Причу прате сјајни цртежи Јасмине Цајић, стога ова прича даје још потпунији увид у слике које је ауторица описала. Талија, жена која је накратко изгубила свој свијет маште и покушава га поново пронаћи, Жена Сребрне Косе, као мудрац, фењер као свијетло наде, и ноте као глазба, без које је тешко замислити свијет. Управо зато уз ову књигу иде и посебан ЦД. На њему се налази неколико свјетски познатих божићних пјесама и неколико ауторских складби у изведби врхунске виолончелистице Јеле Чело (Јела Целло). Књига „Фењери и ноте” бајка је само зато што се преплићу чудновато и чудесно, надреално и природно, али је заправо подсјетник да наш свијет може бити бољи и љепши ако тражимо љепоту у њему.

  Клаудија Чулар

  Издање укључује и ЦД са нумерама у извођењу виолончелисткиње Јеле Целло:
  01.Звончићи, звончићи (Јингле Беллс, Јингле Беллс)
  02.Вожња санкама (Слеигх Риде)
  03.Украси јелку (Децк Тхе Халлс)
  04.Увертира из опере Севиљски Берберин
  05.Деда Мраз (Санта, Санта)
  06.Тиха ноћ (Силент Нигхт)
  07.Нека пада снег (Лет Ит Сноw)
  08.Перлица у прашини
  09.Балада за хероја
  10.Победа
  11.Повратак - Заједно срећни

  Артикал још није оцењен

  Нема коментара

  Пошаљите Ваш коментар / Оцените овај артикал


  ×
  Caption